2023 Aktiviteter och tävlingar

Fullständig information om aktiviteter, tävlingar etc förmedlas till medlemmarna i Mölnlycke fotoklubb via klubbens mailinglista samt slutna Facebookgrupp. De redovisade aktiviteterna och bilderna nedan är endast ett urval.

JANUARI

Vinnare i januari månads närvarotävling: Dennis Dahl

FEBRUARI

I februari månad hade vi två vinnare i närvarotävlingen:

Vinnare i februari månads närvarotävling var Kent Falk och…
…ytterligare en vinnare var Anders Ödman.

MARS

Vinnare i mars månads närvarotävling var Kent Falk

APRIL

Månadsmöte med föredrag av Jan Wallermark samt närvarotävling på temat svartvitt.

Vinnare i månadsmötets närvarotävling på temat svartvitt: Jan Carlsson

I april genomfördes också en workshop i makrofotografering i Botaniska trädgården tillsammans med Jan Wallermark.

Vi ville komma riktigt nära. Fotograf: Lars Ander.

MAJ

Vinnare i maj månads närvarotävling med tema ”makro” var Leif Johansson

JUNI

Svärdsliljor i Näckrosdammen. Fotograf: Kerstin Åsberg

7 juni: Istället för ordinarie medlemsmöte i Mölnlycke kulturhus träffades ett antal medlemmar i Göteborg och fotograferade vid Näckrosdammen med omgivningar. Det blev en fantastiskt fin kväll som avslutades med gemensam fika.

Modell av Mölnlycke från 1935. Fotograf: Jan Sundström

21 juni: Medlemsmöte med fotografering på temat Mölnlycke, spår av det gamla och även det nyaste. Vi började med en visning av hembygdsgården samt modellen av Mölnlycke samhälle så som det såg ut 1935. Därefter tog vi en promenad i centrala Mölnlycke och försökte spåra en del av det vi sett på modellen. Vi fick reda på mycket vi inte visste om Mölnlycke sedan tidigare.

AUGUSTI

19 augusti: Fågel- och naturfotografering på Getterön. En grupp medlemmar från fotoklubben tillbringade en fin dag på Getterön.

Fotograf: Mathias Daniel Tervo

SEPTEMBER – OKTOBER

15 september – 15 oktober: Fotoutställningen ”Våra vattendrag” visades utomhus i Landvetter i samarbete med Landvetter kulturhus. Bilder tagna av nio fotografer skildrar sjöar och vattendrag från kommunen. Ytterligare fotografier visades digitalt i kulturhusets entré.

17 september: Fotoutflykt till Näsbokroks naturreservat i Halland.

30 september -21 oktober: Jubileumsutställning Mölnlycke fotoklubb 50 år. 24 fotografer visade sina bilder i tre teman: Människor – Rörelse – Natur & Landskap. Inför utställning gjorde flera av fotograferna egna affischer för att berätta om utställningen.

Affisch som beskriver jubileumsutställningen

OKTOBER

7 oktober: Jubileumsfest. Under festliga former firade klubben sitt 50-årsjubileum inklusive en hel del tillbakablickar.

11 oktober: Jubileumsföredrag med Tore Hagman.

Foto: Johan Arnmarker

NOVEMBER

Vid november månadsmöte korades vinnaren av årets tematävling: Skugga. Det blev två vinnare som fick dela på förstaplatsen:

Fotograf: Birgitta Rinaldo
Fotograf: Jan Arell

DECEMBER

Under festliga former firades jubileumsårets sista möte i form av en julfest på Finnsjögården. I samband med detta möte röstades 2024 års tema fram där vinnaren koras vid medlemsmötet i november. Årets tema är: Klar.

Lerums fotoklubb har bedömt 10 bilder som medlemmar i Mölnlycke fotoklubb skickat in och resultatet visades efter det goda julbordet.

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR! VI SES 2024.