2024 Aktiviteter och tävlingar

På denna sida visas bilder från ett urval av de aktiviteter och resultat från närvarotävlingar som genomförts i Mölnlycke fotoklubb 2024.

Januari medlemsmöte

Året började med ett välbesökt medlemsmöte då vi bland annat fick en inblick i möjligheterna med att använda AI i vårt bildskapande. I samband med mötet uppdaterades klubbens tävlingsregler där den största nyheten var formuleringen: Endast fotografier och bildelement som är skapade av fotografen är tillåtna. Fullständiga tävlingsregler hittar du här.

Närvarotävling på tema RÖTT avgjordes.

1:a priset i närvarotävlingen gick till Marit Minou
2:a pris gick till Greger Kjellberg
Eva Ackelid fick en delad fjärdeplats med denna bild

Mars – utflykt till Ramhultafallen och Äskhults by

En kall marsdag var vi ett gäng som åkte på fotoutflykt till norra Halland. Vi började med ett besök vid Ramhultafallet som kastar sig utför klipporna ned i Lygnern.

Efter ett värmande besök på Idala gårdsbageri fortsatte vi till Äskhults by.

Byn Äskhult är unik i sitt slag genom att den ålderdomliga bebyggelsen aldrig flyttades ut från bykärnan i samband med 1800-talets skifte. Den täta bebyggelsen runt bytorget har en tydligt 1700-talskaraktär vilken förstärks av omgivande landskap med allmogeåkrar, kålgårdar (köksträdgårdar) och hamlade träd.

Byn består av fyra gårdar tätt byggda kring ett bytorg. Tre av bostadshusen är uppförda under 1700- och 1800-talen medan den fjärde och äldsta flyttades hit på 1970-talet. Gårdarna Göttas, Jönsas och Bengts fick sina namn efter ägare på 1700-talet. Den fjärde gården heter Derras vilket betyder grannens. Byn omnämns första gången 1592, då under namnet Escholt.

April – ICM vid Amundön

April månads aktivitet var att skaka kameran på rätt sätt, dvs ICM, intentional camera movement. För att få rätt ljus och förutsättningar åkte vi till Amundön.

Maj – utflykt till Kvarnbyn i Mölndal

En skön majdag strosade några av oss runt i Kvarnbyn och Mölndals kråka.

Juni – utflykt Gamlestaden

Terminen avslutades med en utflykt till Gamlestaden i Göteborg där vi upptäckte att det fanns mycket roligt att fotografera: arkitektur, både ny och gammal bebyggelse, gatufoto, broar och natur.