Föreläsning om Gatufoto med Peo Alfredsson!

Affisch som visar kallelseinformation till evenemanget gatufotografi

Mölnlycke fotoklubb i samarbete med Medborgarskolan bjuder in till en spännande föreläsning om Gatufoto med Peo Alfredsson!

Fotograf Peo Alfredsson kommer att föreläsa och visa bilder från sitt bildarkiv och berättar om sina egna erfarenheter som gatufotograf. Han kommer att gå igenom grunderna, en blandning av teknik och kreativt skapande. Ögonblicket då bilden skapas. Hur man berättar en historia och skapar dynamik i bilden. Hur/var man söker upp identifierar spännande miljöer och motiv.

Föreläsningen/bildvisningen blandas med hans egna erfarenheter och utveckling som fotograf. Påsiktsbilder kommer även att ställas ut i lokalen innan föreläsningen börjar.  

Frågeställningar som kommer att diskuteras:

  • Hur du berättar en historia och skapar dynamik i bilden
  • Olika fotostilar, samt nära och på långt håll? 
  • Fotovinklar och beskärning? 
  • Svartvitt (svärta), färg andra inställningar
  • Vilken utrustning? Tekniska grunder lämpliga slutartider, bländare och skärpedjup? 
  • Hur man bemöter och respekterar människor man fotograferar, ofta okända
  • Hitta spännande miljöer

Plats: Mölnlycke kulturhus, Lilla salen

Datum/tid: 2024-09-04 kl. 18. 30- 21.00 

OBS! Det är viktigt att medlemmar i Mölnlycke fotoklubb anmäler sig till föreläsningen om Gatufoto med Peo Alfredsson som sker i samarbete med Medborgarskolan. Följ länken och anmäl dig senast den 4 september! Föreläsningen med Peo Alfredsson är kostnadsfri. För att delta i fler av evenemangen under temat ”Gatufoto” krävs medlemskap i Mölnlycke fotoklubb.

Kontaktpersoner för frågor: Dennis Dahl 070-5381772,  Jan Carlsson 070-538011

För att se fler av Peo Alfredssons bilder; gå till hans sida på Instagram eller på Facebook.

Vill du lära dig ännu mer om gatufotografi?

Denna föreläsning ingår i Tema Gatufotografi som Mölnlycke fotoklubb genomför under hösten 2024. För att delta i övriga aktiviteter i detta tema krävs medlemskap i Mölnlycke fotoklubb samt anmälan till Medborgarskolan senast den 4 september 2024. Läs mer om de olika delarna i vårt tema i evenemangskalendern.

Varmt välkommen!