Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fotovandring i Mölndal Kvarnbyn

5 maj 2024 @ 10:30 - 13:00

Forsen i Kvarnbyn

Välkommen på fotovandring med Mölnlycke fotoklubb i Mölndal/Kvarnbyn!

Samling; Parkeringen invid Grevedämmeskolan i Mölndal. Den gamla skolan ligger på andra sidan (norra) Pixbovägen 150 meter sett från Mölndals museum i riktning mot Mölnlycke.

Färdväg fotovandring; Vi går ned mot Mölndal utmed Mölndalsån förbi Grevedämmetskolan, fortsätter förbi ”Strumpfabriken” och Mölndals museum och sedan nedför Mölndals kråka.

En bit nere i backen går vi till vänster över bron/forsen vid Lilla Götafors och kommer över till Götaforsliden (lilla kråkan).

Där tar vi antingen Royenstrappor till Kvarnbygården ovanför eller fortsätter till toppen av Götaforsliden. Där tar man direkt till höger och kommer fram till Kvarnbygården, där vi samlas.

Vi kan gå runt i det Pittoreska Kvarnbyn på de smala gatorna i en miljö som liknar det man normalt upplever i Bohusläns skärgård. Fantastiskt och så nära! Det är fritt att gå runt själv.

Om man vill kan man gå ner för trapporna till gamla Papyrus område, där finns en utsiktsplats på vägen ner. Innan vi går iväg bestämmer vi återsamlingstid.

Därefter blir det ett besök i Mölndals Museum och utställningen 90 tal. På museet där kan vi även få en fika och/eller en bit mat. Hoppas på fint väder! Sluttid är ungefärlig.

Försök att hitta någon att samåka med. I annat fall går buss Lila express förbi på Pixbovägen, på söndagar är Gamla torget den närmaste busshållplatsen.

Vi kommer att träffas på Zoom den 15 maj klockan 19 för att titta på bilderna från fotovandringen. Bilderna läggs upp i Mölnlycke fotoklubbs facebooksida innan den 15/5.

Detta evenemang är till för medlemmar i Mölnlycke fotoklubb. Om någon som inte är medlem är intresserad, så kontakta oss på vår kontaktmail innan evenemanget.

Details

Date:
5 maj 2024
Time:
10:30 - 13:00
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Mölnlycke fotoklubb
Email
kontakt@molnlyckefotoklubb.nu
View Organizer Website

Venue

Mölndals kråka
Grevedämmet
Mölndal, Västra Götaland Sverige