Söndagsmyssel november 2011

Tjingeling på er alla!

I söndags var jag uppe i lokalen med några av våra ungdomar, Pontus, Anna och Annelie. Vi satt och finulade lite om vad man kan göra med bilder nu när det lackar mot jul. En bild är ju fin som det är men det kanske är så att den också kan blir praktisk och ger bort i julklapp? Skulle inte mamma uppskatta en fin bild på familjen att ha som grytunderlägg? Och pappa kanske vill ha ett skrivbordunderlägg med sina barn att ta med till jobbet? Det fanna många idéer och diskussionen slutade med att vi vill försöka ha en pyssel och myskväll innan jul där vi öppnar lokalen så våra medlemmar får ta med sig pyssel och så sitter vi och skapar tillsammans. Lamineringsmaskin har vi ju och om vi ber snällt kanske Mats L visar oss hur man kapar till passepartout för vi har både det och skärare!

En liten önskan om en genomgång hur man gör roliga och personliga julkort i PhotoShop kom också men en sån kväll kanske blir inom en liten snarare framtid i så fall utifallomatt man skulle få knåpat ihop nått man faktiskt vill skicka iväg… 😉 Då kan man t.ex. gå igenom hur man laddar ner olika penslar, shapes och typsnitt.

Efter pratstunden blev det en stund i studion där Pontus med lugn och pedagogik visade Anna och Annelie hur man tar fina bilder… Han är verkligen en engagerad kille så han hade Anna och Annelies fulla uppmärksamhet.

Det hela var en trevlig söndagskväll och med lite tur så kommer ni dessutom nästa gång ni kommer till lokalen se att listerna äntligen är uppsatta i vårt bibliotek! Fick proffshjälp av Annelie att sätta fast repen på listerna.

Naturligtvis städade vi efter oss. Dammsugaren drog runt Pontus och golvet blev praktiskt taget blankpolerat efter deras dans. En liten observation gjordes att det nog inte blivit dammsugit på ett tag… Kanske så att det slarvas lite ibland…?

Är det så att just DU som är medlem i MFK och läser detta känner dig sugen på antingen pysselkväll eller JulkortsPhotoShop-kväll så hör gärna av dig!

Jag hoppas vi ses på julbordet!
//Jenny