Vårresa med MFK till Kullaberg i Skåne, helgen den 4-6 maj 2012

Goda nyheter!

Det blir en vårresa med MFK till Kullaberg i Skåne, helgen den 4-6 maj 2012. 🙂

Kullaberg är ett naturreservat med många sevärdheter. Landskapet är dramatiskt med grottor och klippor omgivna av ett brusande hav. I början av maj är bokskogarna som vackrast, gullvivor blommar och kronhjortar smyger i buskarna. Kullaberg är ett eldorado för natur- och landskapsfoto och har också fina miljöer för t.ex. modellfoto. Den som tröttnar på naturen hittar andra fotomotiv på nära håll, t.ex. de klassiska turistorterna Mölle och Arild, ”konstverken” Nimis & Arx, mm. Det finns också ett stort utbud av bokningsbara aktiviteter, t.ex. rida islandshäst, golf och klättring.

Vi kommer att hyra rum i Kullabergsstugorna som ligger mitt i naturreservatet: http://www.kullabergsstugorna.se/

Kullabergsstugorna har vandrarhemsstandard och tillgång till rejält kök och matsal i separat byggnad. Man tar med egna lakan och städar själv vid avresa. Grill och bastu finns också. Husdjur är inte tillåtna.

Bostadshuset innehåller 4 fyrbäddsrum och 4 trebäddsrum, totalt 28 bäddar. Vi har preliminärbokat 4 trebäddsrum för två nätter, och det finns fler lediga rum för närvarande.

Boendekostnaden blir mellan 175:- och 260:- per person och natt, beroende på hur väl vi fyller ut rummen.

Mat fixar vi gemensamt på plats och delar på kostnaden. Vi samåker ner och delar också på den kostnaden.

Vi är redan 5 st anmälda till resan. Hoppas på många fler!

Anmäl dig snarast till oss genom att skicka mejl till Uffe. Vid överbokning gäller ”först till kvarn”. Meddela samtidigt om du vill vara med i planeringsgruppen för resan.

Hälsningar

Eva och Uffe

Läs mer om Kullaberg här:

http://k.inventit.dk/

http://www.skane-online.se/kullabygden/

http://www.hoganas.se/sv/Turist/Aktiviteter/Kullaberg/

http://www.kullen.se/live/